Långt ifrån cool

langt-ifran-cool 

av Ingrid Olsson                                       ålder: 9-12 år

Jag är en vuxen kvinna på drygt 50 och jag grät när jag läste slutet på Långt ifrån cool. Det tycker jag ger författaren ett bra betyg. Till saken hör att jag är av den lite blödiga typen. Men ändå.

Boken handlar om vänskap och svek och passar perfekt för de där lite mognare tjejerna som har kommit igång med sin läsning och inte bara vill läsa om äventyr och fantasivärldar.

Och man blir verkligen berörd när man läser om Linnéa, som kämpar för sin plats bland kamraterna. Jag tror att alla kan känna igen sig i Linnea. Och alla är lika sårbara, även om ingen riktigt vill erkänna det.

Det finns även fortsättningsböcker och det är ju populärt. Det är klart att man vill fortsätta att läsa om Linnea. Långt ifrån kär är den andra boken och Långt ifrån liten är den tredje.

Det finns dock en sak som jag tycker är en miss. Det är omslaget. Omslaget ger inte boken rättvisa. Det ser ut att vara en bok för yngre barn.

Det som ändå fick mig att välja den här boken var titeln. Klockren, tycker jag. Jag undrar om Ingrid Olsson hade de följande titlarna redan när hon bestämde den första. Sen undrar jag naturligtvis hur många fler hon kan komma på inom samma tema. Det ska bli kul att se om det dyker upp någon mer Långt ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *