Delhis vackraste händer

delhisvackraste

Jag har varit i Indien. Jag har känt lukterna, mött människorna, känt kulturkrocken och insupit Indien i min kropp. Mikael Bergstrand ger en underbar skildring av New Delhi. Och fast jag aldrig har varit där IR så har jag nu varit där ändå.

Jag gillar huvudpersonen Göran. Göran Borg är en ganska misslyckad typ som på något sätt hittar rätt genom att följa med på en resa. Jag tilltalas av människor av kött och blod, människor som lider, som begår misstag och som älskar. Som en extra krydda finns hans indiska vän Yogi. Yogi ger det där lilla extra, med humor skildras hans alldeles speciella syn på världen.

Jag frågar mig vad det är som är så bra med boken. En viktig sak är nog trovärdigheten. Jag tvivlar inte ett ögonblick på att Mikael Bergstrand vet vad han pratar om. Han har gett mig en målande bild av Indien. Sen har han då en lagom misslyckad huvudperson, som man lätt kan ta till sig, en handling där det finns ett driv framåt, men ändå med ett lugnt tempo. Dessutom tror jag att läsaren tilltalas av Indien. Indien är exotiskt, oavsett om man varit där eller inte.

2 reaktion på “Delhis vackraste händer

    • Det är en perfekt bok för hängmattan eller badstranden. Lagom lättsmält och en fin ton som jag gillar. Det finns även en fortsättning som jag ska lägga till bland sommarens böcker, Dimma över Darjeeling. Men nu har jag börjat med Knausgårds Min kamp, så jag har nog att göra ett tag. Eftersom jag inte får läsa så lyssnar jag. Det har jag inte gjort så mycket förut men det är ganska mysigt att ligga i sängen och få boken uppläst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *