Bokmässan i Göteborg

20130929-224839.jpg

 Sååå många böcker. Sååå många förlag.

Jag och min skrivgrupp har gått runt och botaniserat bland alla böcker och nu har jag packat upp min bokkasse. Det blev en liten samling som jag nu ska försöka klämma in i den redan överfulla bokhyllan.

På bilden berättar Per Nilsson om sin senaste bok om ängeln Extra för Alfabetas redaktör. Jag har själv skrivit om en ängel så jag var bara tvungen att stanna och lyssna.

Det här besöket handlade mycket om att studera olika förlag. Jag försöker lära känna förlagen och deras olika stilar. Anledningen är att jag har ett manus som snart är redo för förlag och jag vågade mig faktiskt till och med fram till några förlag för att sondera terrängen. Det var nervöst och obehagligt. Men spännande och kul.

Jag hittade några mindre förlag som verkade passa mitt manus, bl.a. Bokförlaget Mormor och Litet Förlag och i min kasse ligger några av deras nya böcker.

I Norstedts monter lyssnade jag på Johanna Holmström när hon berättade om sin nya bok Asfaltsänglar, så jag var bara tvungen att köpa den.

Men den vackraste boken i kassen är tveklöst Slottet av is av Janina Kastevik från Bonnier Carlsen. Det är en barnbok som ska få gå runt bland mina åttaåriga elever. Men först ska jag läsa den själv.

Nu längtar jag efter att slänga mig över mina nya böcker och mitt manus för att få det klart. Det svåra just nu är att bestämma vad jag ska börja med. Men som det känns just nu får böckerna vänta ett tag. Det kliar i fingrarna att få manuset klart.

 

3 reaktion på “Bokmässan i Göteborg

  1. Jag har kommit av mig med inlägg efter mässan. Läser just nu Robinson Crusoe och en massa annat. Och har varken bearbetat manus eller öppnat någon av mina nya böcker 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *