Jag skriver – alltså finns jag

IMG_0471

Det där med att skriva regelbundet är något viktigt. Jag upptäcker att jag bygger upp ett motstånd när det dröjer för länge mellan skrivtillfällena. Jag trillar ur min berättelse och bygger upp en distans till den.

Eftersom jag inte skrev igår, eller förra dagen, eller den innan dess, så behöver jag väl inte skriva idag heller.

Förra veckan fick jag ynnesten att tillbringa en vecka i solen, i trånga slingrande gränder bland vitkalkade hus och apelsinträd och citronträd som dignade av mogna frukter. Jag hade planerat att ägna många timmar per dag åt skrivande, men jag kom hem med helt andra ord i datorn än vad jag hade planerat. I min packning hade jag nämligen stoppat ner en bok jag kan rekommendera:

Skriv om och om igen, av Katarina Kuick och Ylva Karlsson.

Den är fullproppad med olika kreativa övningar och jag kom hem med en hel del dikter, skrivna mest på skoj. Och inte ett enda ord hade lagts till på min nya roman. Det är klart att jag är besviken på mig själv. Men jag resonerar som så att när det är dags att skriva så kommer det.

Eller så är det bara ett försvar, en ursäkt för att inte hamna i någon slags otrevlig känsla av att inte klara av att skriva. För skriva vill jag ju. Hela tiden. Men tills dess har jag nu en mysig bok som kan ge mig många kreativa stunder.

4 reaktion på “Jag skriver – alltså finns jag

 1. Vilket fint inlägg!

  Ha inte dåligt samvete för att du inte skriver på ditt nya stora projekt. Du har ju relativt nytt slutfört ett jättearbete med Ellen. Jag tror man behöver lite paus mellan de stora projekten, bara skriva av lust och inte av tvång. Då är ju Skriv om och om igen perfekt. Jag tycker att det är en underbar bok. 🙂

  /Liv

  • Tack Liv. Det är väl inte det att jag har dåligt samvete precis. Men jag vill ju skriva. Och jag vill ju också få till den där tryckta lilla boken att hålla i handen. Skriv ocm och om igen är ju en perfekt bok att ta till när man behöver inspiration.
   Igår promenerade jag runt Stockholms gator. Det är en annan inspirationskälla. Jag kom hem alldeles trött men full av en massa intryck.

 2. Himla roligt att ha en massa småtexter skapade mellan mastordontprojekten! Sådana kortisar man kan gå tillbaka och läsa när man känner sig lite nere och kan säga titta! Jag har ju för sjutton skrivit det här och det är ju inte så pjåkigt!

  • Hej Sisan
   Jag vet inte om jag kan gå tillbaka och njuta av att det här har jag skrivit. Snarare så att jag kan gå tillbaka och se att jag har visst skrivit, även om det inte känns så. Jag har skickat in fem av dikterna till min skrivkurs. Jag inväntar deras respons nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *