Nu har jag skickat manuset – på riktigt

Iphone nov 2013 012

Nu har manuset lämnat mig. Idag har jag skrivit det sista ordet på det innan förlaget får säga sitt. Och det är klart att  jag är nervös. Hade jag kunnat göra det ännu bättre? Hade jag för bråttom?

Mina skrivkompisar brukar säga att jag har för bråttom. Men någon gång måste man ändå bestämma att nu är det färdigt. Och nu är det dags för mitt manus att prova sina vingar. Jag har valt ut ett förlag som ska få äran att läsa det nu.

Jag har även knåpat ihop ett följebrev. Den stora utmaningen för mig blev vad man skriver i följebrevet om sig själv. Något vill väl ändå förlaget veta om dig som person. Och vad finns det för spännnade att skriva om sig själv? Jag hade i alla fall stora svårigheter att komma på något.

Nu inträder en slags tomhet. Så många timmar, så många år som jag har jobbat med det här manuset. Och nu ligger det bara en lång väntan framför mig.

Det här är hur som helst en härlig start på ett nytt år. 2014 är året som gäller.

Josefin har suttit i fönstret och övervakat mitt skrivande så många gånger. Nu sitter hon inte där längre men jag hoppas att hon övervakar mig från sin katthimmel.

4 reaktion på “Nu har jag skickat manuset – på riktigt

  • Jag håller dem så hårt så jag får kramp 🙂
   Nu ligger ju bollen inte längre hos mig. Det är verkligen svårt att släppa taget och förlita sig på manuset och att förläggarens kritiska ögon gillar just mitt manus.

 1. Åh, spännande!!!
  Se till att vila lite nu också, för rätt vad det är kommer manuset tillbaka och då blir det knappast lugnt! Vad deras svar än blir. 🙂

  • Tack.
   Vilar gör jag inte riktigt men jag har fått en släng av skickat-in-manus-och-inget-att-göra-sjukan. Det påminner lite om depression känns det som. Med andra ord har jag varken lust eller ork att sätta tänderna i mitt nya projekt.
   Men vi får hoppas att det går över snart. Och jag antar att det är en form av vila i sig. Även om jag längtar efter att det ska gå över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *