Skrivaråret som gick och det som kommer

Iphone nov 2013 148

År 2013 inledde jag i en liten båt långt ut till havs utanför en fillippinsk ö. 2013 blev ett viktigt år för mitt skrivande. Det blev året när jag tog skrivandet på allvar, året när jag skrev klart min roman för andra gången, året när jag började blogga, året när jag började min skrivkurs på Linnéuniversitetet (som jag valde bara för mitt eget nöjes skull), året när jag började plöja barn-och ungdomsböcker, året när jag började skriva mer regelbundet och målmedvetet än jag gjort tidigare.

Det har bara gått fem dagar på det nya året, 2014, och det har redan hänt en hel del på skrivfronten.

Jag har skrivit klart min roman för tredje gången och skickat in den till lektören igen. Hon sa att den var så gott som klar i höstas och nu hoppas jag att den är ännu mer klar. Alltså helt klar för att skicka till förlag.

Jag har börjat med mitt nya projekt, en barnbok. Just nu är det mest bara virrvarr i huvudet och jag vet inte vad det blir. Men jag har planerat, ändrat planen, läst en bok för inspiration, provat att skriva ett kapitel och en prolog. Nu tar jag ledigt för idag, ganska ofärdig med min dag. Men man måste ju sätta punkt någon gång. Och när man inte riktigt vet riktningen i det man skriver kanske det är bättre att sova på saken. Det är ju en dag i morgon också.

2 reaktion på “Skrivaråret som gick och det som kommer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *