Slutredigering av min barnbok

IMG_0640[1]

Om du svänger höger och går 20 steg så kommer du till min skrivlya. Här sitter jag och gör den sista ”touchen” på min barnbok som jag skrev i somras. Egentligen är det väl inte den sista redigeringen. Det är väl bara som jag drömmer om. Egentligen är det nog många timmars arbete kvar. Det största problemet är faktiskt att jag inte är färdig med mitt slut.

Men jag blundar för det lilla problemet och hoppas att  allt ska falla på plats medan jag läser och skriver om och läser igen och skriver om igen. Och däremellan går jag långa promenader i denna helt underbara miljö, i smala gränder mellan vitkalkade hus och med solen som värmer mig, utifrån och ända in.

I min dröm fanns en sån här skrivlya. Och nu är den verklighet. När jag kom ner hit till solen i söndags fick jag någons slags kravfylld ångest. Jag har inte skrivit ett enda ord på två månader och nu skulle jag då kasta mig in i en intensiv skrivperiod.

Söndagen blev en ledig dag. Likaså måndagen. Men idag har jag satt igång och det är helt fantastiskt. Jag har kommit 18 sidor in i boken. Det går inte fort men det är med eftertanke jag suger på varje mening.

Nu är det natthimmel över mitt huvud. I den lilla staden hörs ljud. En bil som passerar. En hund som skäller. Några tanter som pratar och skrattar. Och jag sitter bara här och förundras över att jag får förverkliga mina drömmar. Nu har jag lagt bort manuset för att låta det få verka i mitt undermedvetna medan jag njuter av natten.

En reaktion på “Slutredigering av min barnbok

  1. Åh, Marie! Det låter ju helt och hållet gudomligt! Det är verkligen fantastiskt att du förverkligat din dröm, att du är där nu. Vilken lycka.

    Och vilken lycka att få sitta och ”slutredigera” din barnbok där och suga på meningar. Även om du kanske som du säger kommer bli tvungen att göra det igen, som så ofta är fallet. Och säkert kommer slutet falla på plats, jag har full tillit till din fantasi och kompetens.

    Jag är med dig där i anden och hoppas att jag någon gång kommer sitta där bredvid dig och betrakta natthimlen.

    Stora kramar!
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *