Sommar – skrivtid

blomma

Det är verkligen olika när man skriver. En del av mina vänner skriver helst i vardagen, när livet rullar på i hundrafemtio och man pressar in sin skrivtid mellan olika möten. Jag är precis tvärtom. Det innebär att jag har svårt att få till min skrivtid i vardagen. När jag kommer hem från jobbet är jag trött. Jag vill varva ner, sätta på den där tvättmaskinen, läsa en bok eller en tidning, lösa det där korsordet, gå den där promenaden eller bara sjunka ner framför en film.

Men när det blir sommar går jag in i min skrivbubbla. Då är plötsligt dagarna så långa att jag hinner både slappa och skriva. Jag har haft semester sedan i onsdags och efter några dagars ”komma ikapp med mig själv” har jag nu börjar skriva igen. Underbart!

Två till tre timmar per dag är min målsättning. Det är precis lagom för att jag ska hinna med annat också. Igår blev det bara en och en halv timme, men idag blev det istället tre. Det finns inga mer  krav än att min bok ska bli klar innan semestern är slut. Och det är en barnbok jag skriver nu så det är ett rimligt krav. Det kan till och med vara så att jag hinner skriva klart långt tidigare. Men det blir bara bonus i så fall.

Idag slutade jag skriva när det var som mest spännande. Egentligen hade jag velat skriva mer men samtidigt är det mysigt att sluta i en cliffhanger. Det blir en längtan tills i morgon, när jag ska fortsätta.

4 reaktion på “Sommar – skrivtid

 1. Åh vad härligt det låter Marie!

  Sommarlovet måste verkligen vara det absolut bästa med att vara lärare 🙂 Ja, det är intressant det där med hur olika man skriver. Jag skriver nog som allra bäst när jag får ägna mig bara åt skrivandet – gå in i min bubbla, som du säger. Antingen på våra skrivträffar eller om jag har möjlighet att ta ett par dagar helt själv och bara skriva. Men det är ju så sällan att man måste försöka få till lite skrivande i vardagen också, och periodvis klarar jag det bra. Periodvis inte. Jag hoppas bara att det kommer gå lättare och lättare på lång sikt, för något borde man ju ändå lära sig över åren.

  Stort lycka till med barnboken nu!

  Kram
  /Linda

  • Jag håller med. Något måste man väl lära sig över åren. Men jag tror att det är just insikten man får genom åren. Sen är det ju svårare att ändra rutiner. Det kanske till och med blir svårare.

   Fast det finns EN stor skillnad som åren ger. Speciellt om man har barn. När man har den lyxen att ha barn som inte behöver en hela tiden utan bara ibland, då är det lättare. Jag vet inte om det är någon tröst för dig just nu precis.

   Men något jag ångrar att jag inte gjorde när barnen var små var att ta min laptop och åka till biblioteket några timmar. För något jag märker nu när jag har min skrivbubbla är att man hinner ganska mycket på en timme också. Det var jag faktiskt inte medveten om tidigare.
   Lycka till med ditt sommarskrivande, Linda. Om du vill kanske vi kan planera in en skrivdag tillsammans. Det behöver inte vara en hel helg. Du kan bara trilla in här en förmiddag och så skriver vi och dricker kaffe tills vi inte orkar mer.

   • Å Marie, det låter fantastiskt! En skrivdag skulle vara helt underbart. Det är ju också så mycket lättare att få till än en hel helg. Jag är på!

    Och faktum är att jag just börjar inse det där med att man få mycket gjort på en timme och att bara grejen att gå och sätta sig på biblioteket är värt guld. Det kan kännas som värsta projektet nästan i onödan, men det är det verkligen inte. Jag vill verkligen bli bättre på att utnyttja de tillfällen som finns.

    Kram!
    /Linda

    • Då blir det biblioteket för dig i sommar 🙂 Ja, vädret passar ju bra för att stänga in sig.
     Det var en förläggare som sa att efter sommaren kommer det in extra mycket manus när sommaren har varit regnig och kall. Då hoppas jag på en fin sommar.
     Vi kan höras på telefon om en dag som passar.
     Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *